Våren 2021

Scilla i närheten av Älvsjömässan där jag fick första Coronasprutan.

Förra sommaren skrev jag här på bloggen om händelser under våren och sommaren 2020 med balkongen som grundtema. Det var en tid i ovisshet och undran inför framtiden. Coronapandemin ändrade förutsättningar för möten med familj, barnbarn och vänner.

Växter, blommor, grönsaker och naturen runt omkring där jag bor, blev en viktig del av mitt liv. Att upptäcka tjusningen med att lyssna på ljudböcker och poddar vid promenader och pyssel på balkongen, öppnade dörrar till nya världar.

Att skapa förutsättningar för att fortsatt kunna träffa andra, men via digitala plattformar, blev en utmaning. En utbildning till faciliterare på Zoom skapade nya möjligheter till möten.

En ny erfarenhet som jag gläds åt är den nya rutinen att handla mat online. Och den ökade lusten att prova på nya varor men också att kunna handla tunga frukter som meloner och större skrymmande ekonomiska förpackningar. Matlagningsprogrammen på TV har varit inspirerande och jag känner mig som en husmor som önskar sig ett riktigt skafferi för bättre överblick av hushållets varor.

Rosen Lady Emma Hamilton 2020.

Mina bilder och collage är ett sätt att uttrycka mig på. I december sammanställde jag viktiga händelser från bloggen i en fotobok som sonen med familj och min bästis Barbro från skolan fick i julklapp.

9 April

Med blicken sänkt går jag på upptäcktsfärd, och blir rikligt belönad. Nu börjar våren göra sig synlig och varje dag kan jag hitta nya växter som börjar kika fram i de för övrigt torra löven.

Det känns som ett nytt kapitel till en ny bok börjar nu. Jag har fått den första sprutan av vaccin mot Covid19. Fler och fler av mina vänner skriver på Facebook att de också fått sprutan eller bokat tid för vaccination. Inläggen andas förhoppning om att snart kunna få träffa vänner och sina nära och kära. Däremot tror jag att det vi nu går igenom kommer att sätta sina spår för lång tid framöver.

Balkongen står fortfarande orörd i det nyckfulla aprilvädret. Inspiration får jag av tv-programmet Karl Fredrik på Österlen. Förra året köpte jag en ros, Lady Emma Hamilton, som Karl Fredrik presenterade i sitt dåvarande program. Den blommade och doftade ljuvligt hela sommaren. Vet inte om den har klarat sig. En gigantisk planta av frilandsgurka som jag fick av min vän Barbro, underhöll mig hela sommaren med sin vackra blomning, enorma växtkraft och jättegurkor. Det blir nog både gurka och tomater i år.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s