Tålamod och omsorg

 

 

bild

När jag i helgen införskaffade en mini-mini blompress, lagom stor för en vitsippa i vart och ett av de två lagren, blev jag påmind om att detta är en metod som kräver tålamod och omsorg. Omsorg om att byta det papper som absorberar fukten från blomman men också att hantera blomman varsamt. Tålamod för att vänta ut de torkande blommorna innan de kan användas i ett annat sammanhang.

På balkongen står en hink med potatis. Jag hoppas att det ur jorden snart ska dyka upp ett livstecken. I små planteringskrukor växer sticklingar från förra årets pelargoner och i fönstret står ett miniväxthus i glas som fortfarande gömmer frön från solrosor i jorden på botten av den lilla installationen. Det behöver inte alltid vara så storslaget. Det lilla format har samma funktion och skapar samma känsla av lycka när grodden tittar fram eller rötterna växer ut.

För att skapa bestående minnen upptäcker jag naturen genom kameran som alltid finns tillhands i mobilen. Den mini-mini värld av blommor som gömmer sig vid sidan av vägen väcker ständigt min förundran. Inte visste jag att blåsippan som ute i backarna står kan niga och säga att nu är det vår i olika färger på sina vackra kjolar.

IMG_3159

 

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s