Work in progress #showyourwork

Det är en fantastisk sommarkväll. Jag sitter i vår båt som ligger på svaj i en lugn vik i Stockholms skärgård. I bakgrunden hör jag Ted Gärdestads låt ”Sol, vind och vatten…”. Det är ett gäng unga män som är ute tillsammans i en stor husbåt med kommandobrygg som spelar gamla men superaktuella favoriter på en anständig nivå. De har grillat och ätit middag tillsammans och nu sitter de på övre däck, pratar, skrattar och lär sig slå knopar.

Det var inte detta jag skulle skriva om men det är så intressant när ens farhågor om dunka-dunka hela natten kommer på skam så det måste berättas. Vad mina värderingar som dagens iakttagelse ställs emot är tidigare erfarenheter av sömnlösa nätter och det är så hela livet är. Verkligheter blir till erfarenheter som ett livets facit. Men det förekommer även andra svar i facit beroende på de ingående faktorerna det visade killarna ikväll.

Tillbaka till mitt ämne för dagen. Jag har under några semesterdagar på sjön ställt samman en resedagbok som jag publicerat på storehouse.co som är en app för ändamålet som jag testar. Jag tycker om att fotografera och gärna berätta med enbart bilder, bilder och text eller bara text. Jag använder oftast min iPhone när jag fotgraferar eftersom jag alltid har den med mig. Den första bilden av en A-Ford hade aldrig blivit till om jag inte haft min iPhone. Jag står i färjekön från Visingsö och så ser jag denna underbara bil passera förbi från färjan.

På rena semestertripper har jag med mig min Pentax G3 som också tillhör kategorin mindre systemkameror. Att snabbt kunna göra ljusredigering i en app för att lägga ut mina upplevelser har blivit ett arbetssätt som tilltalar mig tillsammans med korta anteckningar till stöd för minnet för längre reportage och texter. Att fortsatt använda papper och penna känns också kreativt, det är så allt började en gång i tiden för mig. Att utforska den nya teknikens möjligheter är en utmaning som jag gärna antar. Att bara behöva en iPhone och en iPad i bagaget är en utveckling som jag gillar.

Sommar i Sverige juli 2014

20140721-215216-78736611.jpg

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s