Boktips

Hur blir chefer fega, rädda halvgudar? Är vi som medarbetare medskyldiga genom vårt sätt att förhålla oss till makten och auktoriteter? Projicerar vi våra drömmar och behov på chefen? Hur gör goda och bra ledare i praktiken? Hur ser lärprocesserna ut i den dagliga verksamheten? Vad innebär modeord för medarbetare och verksamheter, som de används i förändringsarbete? Vilka blir våra förebilder?

Anita Lundin och Helga Messel tar oss med på en tidsresa genom erfarenheter de gjort i arbetslivet från 60-talet fram till idag. Det är en viktig historieskrivning som hjälper oss att bättre förstå många av de problem som ofta uppstår i organisationer. De delar med sig av sina erfarenheter, men reflekterar också över vad dessa erfarenheter inneburit för deras personliga utveckling, som val av utbildning och ställningstagande i arbetslivet. Här har vi som läsare mycket att känna igen oss i. Genom bokens exempel inspireras vi till nya tankar att själva gå vidare med i vårt dagliga arbete.

Läs boken så får du veta mer.

Det känns väldigt roligt att boken nu kommit ut när körsbärsträden blommar. Jag har haft nöjet att följa arbetet under dess tillblivelse.  Det har varit stimulerande att se två handlingskraftiga kvinnor som faktiskt realiserar en idé de har gått och burit på länge. Nämligen att skriva en bok utifrån sina erfarenheter. Inget förlag kunde stoppa dem, de hade modet att ge ut boken själva på Vulkan förlag. Det är att leva som man lär. De tog vara på de möjligheter som finns i den tid de lever i idag.

Goda förebilder och fega, rädda halvgudar – scener ur arbetslivet

Anita Lundin och Helga Messel
Vulkan förlag, ISBN 978-91-633-6619-2

Boken finns att köpa hos Vulkan men går också att köpa hos andra webbokhandlare.

Lämna en kommentar

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s